Incontro a Monaco di Baviera con i partner del progetto CEFoodCycle, 11-13 Novembre!

Incontro a Monaco di Baviera con i partner del progetto CEFoodCycle, 11-13 Novembre!

Durante la Settimana europea per la riduzione dei rifiuti (SERR), l’agenzia di sviluppo LAMORO si è riunito a Monaco di Baviera con il team di progetto dell’iniziativa Interreg Spazio Alpino CEFoodCycle che mira a promuovere strategie efficaci per la prevenzione dello spreco alimentare in tutta la regione alpina, migliorando la sostenibilità e l’efficienza delle risorse nei sistemi alimentari locali.

I partner del progetto provenienti da Germania, Italia, Francia, Slovenia e Austria si sono incontrati per condividere aggiornamenti sullo sviluppo di uno strumento innovativo progettato per aiutare a ridurre lo spreco alimentare e per promuovere il dibattito sulla sensibilizzazione in materia di risorse sostenibili e gestione dei rifiuti nel settore alimentare. L’incontro ha anche trattato i piani per i prossimi eventi di sensibilizzazione e le potenziali collaborazioni con organizzazioni pilota. 

Il progetto continua a guadagnare slancio poiché i partner collaborano per creare soluzioni che possano essere ampiamente implementate nei paesi partecipanti.

 

___________________________

 

In November 11-13, during the European Week for Waste Reduction (EWWR), the development agency LAMORO met in Munich with the project team of the Interreg Alpine Space initiative CEFoodCycle, that aims to promote effective strategies for food waste prevention across the Alpine region, enhancing sustainability and resource efficiency in local food systems.

The project brought together partners from Germany, Italy, France, Slovenia, and Austria to exchange updates on the development of an innovative tool designed to tackle food waste. This tool is a key element of the project’s broader goal: to support the creation of efficient, sustainable practices for food resource management. During the meeting, the team advanced discussions on how to raise awareness about sustainable resource use and waste management, especially in the food sector.

A significant part of the meeting also focused on planning upcoming events that will highlight food waste issues and promote sustainability. These events will serve to further engage local communities and stakeholders in food waste reduction efforts. Additionally, the team explored potential collaborations with pilot organizations to test and refine solutions in real-world settings.

As the project gains momentum, partners are working closely to develop and implement practical, scalable solutions that can be adopted across the participating countries, making a meaningful impact on food waste reduction and fostering long-term sustainability in the region.

 

 

               

Monaco, 11-13 novembre – CEFoodCycle



ItalianoEnglishFrançaisDeutsch